Skip to main content

Telefon: 947 89 689 | E-post: post@sikring24.no

Smarthjem – hva er det?

Smarthjem – hva er det?

Del:

Du har kanskje hørt mye om smarthjem, men hva er det egentlig? Vi tok en prat med Jørgen Øygarden, teknisk ansvarlig hos Sikring24. Han forklarer hva et smarthjem er og hvordan det kan gjøre hjemmet ditt tryggere.  

Smarte systemer som samarbeider   

– Et smarthjem er ganske enkelt forskjellige sensorer og utstyr som «snakker sammen», og kan på den måten utføre automatiserte prosesser. Alt for at ting skal skje litt mer sømløst, sier Øygarden.

Ifølge Øygarden handler et smarthjem om at sikkerhetsutstyret ditt kan samarbeide. I tillegg har et smarthjem mange fordeler, som for eksempel kan det bidra til å redusere strømforbruket, øke sikkerheten ved brann og innbrudd, samt forebygge skader som fukt og råte. 

– Man kan bygge inn scenarioer som justerer lys og varme, automatisk skrur av ovn og hovedvannkran, samt åpner garasjeporter og dører, forklarer han. 

Les også: Hva er skallsikring – og hvordan fungerer det?

Smarthjem-løsninger passer alle aldersgrupper

Å ha et smarthjem høres kanskje ut som noe kun «teknologi-generasjonen» kan ha bruk for, men ifølge Øygarden passer det til folk i alle aldre og med ulike IT-kunnskaper. Spesielt eldre kan dra nytte av det.    

– Det er ikke vanskelig, og vi setter opp alle ønskelige funksjoner for kunder.  Mange eldre vil for eksempel dra svært god nytte av funksjonene som skrur på lys ved brannalarm, skrur av strøm til komfyr, eller varsler familie dersom de har behov for bistand. 

Les også: 5 ting du bør tenke på når du skal velge boligalarm

Enkel installering og vedlikehold av smarte systemer og alarmer 

Et smarthjemsystem trekker faktisk ikke mer strøm enn alarmen gjør ellers, kostnadene for installasjon er lav og vedlikeholdet utføres ved behov. Utstyret som blir installert er trådløst, og det er kun hovedsentralen til alarmen som trenger strøm og internett. Et smarthjem er altså noe som kan passe for de aller fleste.

Se produktene som kan gjøre hjemmet ditt smartere og tryggere her.

– Kort fortalt gjør smarte løsninger det enklere for deg å kontrollere strømforbruk, sikre deg og din familie enda bedre mot følgene av brann, innbrudd eller vannskader. I tillegg kan det forenkle mange funksjoner som man til daglig utfører manuelt, avslutter Øygarden.

teknisk ansvarlig Sikring24

Jørgen Øygarden jobber som teknisk ansvarlig hos Sikring24. 

Sikring24 kan hjelpe deg å installere ditt smarthjem

Vi leverer løsninger med smartplugger for strømstyring som kanskje er den enkleste starten inn i smarthjemverdenen. Videre kan du bygge på med videoovervåkning, fukt og temperaturmålere, lås og garasjeport. Se mer informasjon om våre smarthjem-løsninger her eller ta kontakt med oss – så hjelper vi deg med å komme i gang.