Skip to main content

Telefon: 947 89 689 | E-post: post@sikring24.no

Jarl Erik Høvring, avdelingsleder i Follo Brannvesen.

Slik gir Sikring24 og Follo Brannvesen deg en tryggere hverdag

Del:

Hvordan kan et alarmsystem i hjemmet gjøre hverdagen din tryggere uansett hvor du befinner deg? Jo, kombiner smart teknologi med folk som brenner for yrket sitt!

Vi har møtt avdelingsleder i Follo Brannvesen, Jarl Erik Høvring, for å høre mer om hvordan samarbeidet med Sikring24 gjør hverdagen din tryggere.  

Brannvesen rykker også ut når innbruddsalarmen går

Helt siden 2008 har Sikring24 hatt et unikt og suksessfullt samarbeid med Follo Brannvesen. Et samarbeid som oppsto etter at grunnlegger av Sikring24, hadde en litt ubehagelig opplevelse da brannalarmen hans gikk av hjemme. 

For, selv om at han bodde 200 meter unna brannstasjonen, kom det ingen fra brannvesenet. – I stedet kom det en vekter èn time etter at alarmen gikk.

Dette var hendelsen som ga ham ideen om et sikkerhetsselskap som kunne tilby  både brann- og innbruddssikring til kundene sine. I 2008 var ideen blitt til Sikring24. 

I dag sørger Sikring24 for at alarmtjenester går direkte til en døgnbemannet alarmstasjon, som med sin avtale med brannvesenet sørger for å håndtere både brann- og vekterutrykninger. 

Det vil si at du får en brannbil på døren når brannalarmen går, og en brannkonstabel/vekter når innbruddsalarmen går ‒ samtlige ansatt i brannvesenet i Follo. 

En av disse er Jarl Erik Høvring, leder for salg og markedsavdelingen i Follo Brannvesen. 

– Det er jo som regel enten brann eller innbrudd som blir varslet når alarmen går hjemme hos noen, så hvorfor ikke kombinere? Brannvesenet rykker ut på brann, men har i tillegg en gruppe med full vekterutdannelse, forklarer Høvring. 

Han forteller at vekterutdannelsen er et minimumskrav og viktig å ha når medlemmer i teamet hans drar på utrykning til hjem der innbruddsalarmen har gått. Riktig kompetanse gjør dem bedre rustet ute på oppdrag og tryggere i feltet. 

Likevel kan selv en kompetent og erfaren brannkonstabel kjenne på at det er litt skummelt å gå inn i et mørklagt og tilsynelatende stille hus midt på natten. 

– Vi vet jo ikke hva vi kommer til når det er innbrudd som er varslet. Nettopp derfor er det viktig at vi har gode prosedyrer og trening slik at vi føler oss trygge og vet hva vi driver med, forteller Høvring.

Les også: 5 gode grunner til å anskaffe boligalarm

Forhindrer branner før de  utvikler seg

Forskjellen mellom tradisjonelle «røykvarslere» som går i alarm for å bare varsle de som er i huset, er at alarmsystemet til Sikring24 består av seriekoblede røykmeldere som samtidig videresender alarmsignalet til sin døgnbemannede sentral.

Denne er i kontakt med 110-sentralen som umiddelbart gir beskjed til nærmeste brannbil/brannstasjon, uten forsinkende mellomledd. 

– Dette er nok de viktigste oppdragene vi rykker ut til. Avtalen med Sikring24 gjør at vi får sjansen til å forhindre at et branntilløp får anledning til å utvikle seg til større husbrann, som for eksempel ved tørrkoking, nettopp på grunn av tidlig varsling, forklarer Høvring. 

I 2020 hadde Follo Brannvesen totalt 641 utrykninger til alarmer fra Sikring24, hvor 193 var til brannalarmer.

Bruker drone i søk, sikring, brann- og redningsaksjoner  

Demonstrasjon av dronen.    

Høvring forteller at en annen stor fordel med samarbeidet med Sikring24 er at de nå har fått mulighet til å etablere en egen dronetjeneste 24/7 med sertifiserte dronepiloter, og en profesjonell drone med varmesøkende kamera og et kraftig zoom-objektiv. 

En drone kan benyttes i situasjoner som krever et større overblikk enn hva man får fra bakken. Fra et fugleperspektiv kan dronen streame live-bilder både til 110-sentralen og mannskaper på bakken som støtte til sine vurderinger. Dronen kan operere i omtrent alt slags vær: Snø, regn og storm er ingen hindring.

Jørgen Øygarden, assisterende daglig leder i Sikring24, ser at dronen utgjør en stor forskjell i søk og brannslukking og potensialet den kan ha i fremtiden. 

– Dette er et ekstremt godt verktøy for søk av personer. Det varmesøkende kameraet gjør at du kan se innvendig varmepåvirkning i bygninger, eller mennesker og dyr i skogen eller som trenger hjelp i vanskelig terreng. Ikke bare gir det alarmkunder hos Sikring24 et ekstremt løft i sin sikkerhet, men også alle beboere i Follo, forklarer Øygarden.

Follo Brannvesen sine dronepiloter var de aller første med drone på stedet ved leirraset i Gjerdrum. Her deltok de i søk og sikring i området og samarbeidet med droneoperasjoner fra både Politiet og Forsvaret.

Dronen har også vært et nyttig og effektiv verktøy i ulike skogbranner. Her kommer fugleperspektivet ekstra godt med. 

– I en skogbrann kan det for eksempel.være vanskelig å vite om en brann er slukket godt nok. Det kan det varmesøkende kameraet på dronen registrere når det er over området hvor brannslukking har pågått, og det kan våre dronepiloter hjelpe til med, sier Høvring.

Det varmesøkende dronekamera gjør søk og brannslukking enklere.                                

I dag er mesteparten av godkjente vektere i Follo brannvesen, også sertifiserte dronepiloter som regelmessig trener med dronen for å vedlikeholde sin kunnskap, og for å bli enda bedre på manøvrering av det avanserte utstyret.

Gratis SOS-app gir trygghet i mørket

For å bidra til å øke kundenes trygghet både i og utenfor hjemmet utviklet Sikring24 en gratis SOS-app for alle kunder. Appen varsler vekterteamet i Follo Brannvesen om hvor du er hvis du føler deg utrygg eller trenger assistanse. 

– Appen er god å ha når du går alene hjem på natten etter en tur på byen, eller om du skulle falle mens du går tur i skogen. Dette er eksempler på situasjoner alarmselskapene ellers ikke kan bistå. SOS-appen sender vår alarmstasjon sanntidslokasjon og følger deg helt til du skrur den av igjen, sier Øygarden. 

Hvis du oppholder deg utenfor kommunen din, vil personen på vakt i alarmstasjonen ha en plikt til å følge opp og sjekke at alt står bra til. 

– Den kan være god å ha med seg, spesielt om vinteren når det er både mørkere og glattere ute. Da kan du være trygg på at du varsler noen som gjør alt de kan for å finne deg, avslutter Øygarden. 

 

 Last ned SOS-appen for iPhone.

 Last ned SOS-appen for Android.

 Appen er gratis for alle Sikring24-kunder.

 

Har du også lyst til å ha hjelpen kun et tastetrykk unna?
Få et uforpliktende tilbud fra Sikring24 i dag.