Skip to main content

Telefon: 947 89 689 | E-post: post@sikring24.no

Øk sikkerheten i borettslaget med kameraovervåking

Øk sikkerheten i borettslaget med kameraovervåking

Del:

Trenger deres borettslag et par ekstra øyne som er operative døgnet rundt? Tiltak som minimerer farer og øker sikkerheten i borettslaget kan være en smart investering. Kameraovervåking er en av disse.

Borettslag og større boligstrøk tiltrekker mange streifere i løpet av en dag. De ligger nært de store møteplassene, slik som torg, kjøpesentre og aktivitetshus. Aner du fred og ingen fare, kan det bli kostbart i lengden. Ubudne gjester kan ta seg inn i boliger, og skader på eiendommen kan dukke opp uten forklaring. 

Det kan være flere grunner til at sameiet deres eller du som bestyrer ønsker å fange opp mistenkelig eller uønsket aktivitet i området. Skal dere kunne identifisere og forebygge unødvendige skader, er kameraovervåking viktig. Med dokumentasjon i form av opptak, blir det dessuten enklere å melde inn skadesaker til forsikringsselskapene. 

Les mer: Borettslag sikkerhet | Trådløse systemer med 24 timers vakt

Opplev problemfri kameraovervåking utendørs

Regn, vind og annet uvær vil oppstå fra tid til annen. Slike uforutsigbare forhold er det viktig å ta forbehold om for at dere skal kunne overvåke området uten komplikasjoner. 

Et kamera som er beregnet for utendørs bruk er derfor helt nødvendig, slik som vårt robuste utendørskamera. Det har et skjold og en sensor som kan bestå nedbør og mer ekstreme temperaturer. Kameraet har dessuten en infrarød teknologi som gjør at den vil kunne «se» aktivitet i nattemørket og mørkere rom. Med full HD-oppløsning vil kameraet kunne ta opp aktiviteten med sylskarp video.

Få full kontroll med fjernstyrt kameraovervåking

Et borettslag er et befolket område med mye aktivitet til og fra. I blant vil det oppstå aktivitet dere skulle vært foruten, slik som tyveri eller innbrudd. Fordi dette ikke alltid vil være mulig å unngå, vil et kameraopptak av aktiviteten være til stor hjelp. 

Vårt utendørskamera er fjernstyrt, som vil si at dere kan oppdage mistenkelig aktivitet mens det pågår – også når dere ikke er til stede. Utendørskameraet har sensorer som aktiveres av bevegelse og varsler om denne i mobilapplikasjonen som følger med.

Kan dere reglene for kameraovervåking?

Så lenge beboerne i deres borettslag har et felles ønske om å overvåke området, kan det gi rett til kameraovervåking. Vær likevel obs på at et slikt tiltak er et inngrep i retten til sporfri ferdsel i offentlige rom. Datatilsynet opplyser derfor om visse forhold som må ligge til grunn før dere kan innføre overvåking i borettslaget.

Retningslinjer for å innføre kameraovervåking

  • Tiltaket må ha sterk tilslutning, altså må flertallet av beboerne være for innføring. 
  • Et flertall regnes som minimum to tredjedeler av de totale avstemningene. 
  • Det anbefales at overvåkingen vedtektsfestes. Saken må legges frem på et allmøte eller en generalforsamling. Her gjelder vanlige vedtektsbestemmelser.

Har dere spørsmål om vårt sikkerhetsutstyr? Vi i Sikring24 gir gjerne sikkerhetstips for en trygg hverdag. Ta kontakt med oss i dag!